Mèrlett Tecnoplastic S.p.A. Merlett Merlett

Forskning og utvikling

Forskning

Forskning og utvikling av nye materialer og produksjonsteknologi

Forskning

Fornøyde kunder er selve kjernen i selskapets suksess. Kunnskap er første skritt på veien mot å finne en løsning: Først må vi forstå kundenes behov og finne en løsning på deres problem.
At råvarene våre er godkjente og kontrollerte før produksjon, er en av styrkene til Merlett og siden starten da man kun brukte PVC har vi nå utviklet sortimentet til også å inkludere PP, PU og termoplastisk gummi.
En viktig trend i dagens marked er forskning og utvikling av materialer med god ledningsevne for å kunne avlede statisk elektrisitet. Spesielt er dette aktuelt for produkter benyttet i områder med høy grad av eksplosjonsfare.

Vi har også sett et stadig økende behov og krav fra markedet for produkter helt uten phthalater. Vi har allerede slike produkter tilpasset ulike bransjer og markeder.
Hovedutfordringen de seneste årene har vært å finne nye formularer for blanding av råvarer for utvikling av nye produkter. Et resultat av dette er at vi stadig oftere kommer frem med termoplastiske slanger som alternativ for bruksområder som tidligere krevde bruk av tradisjonelle gummislanger.

Research

Resultatene som leveres av Merlett i dag er et resultat av kontinuerlig fokus på produktutvikling basert på eksisterende kunnskap og teknologi fra et stort eksisterende produktsortiment av høy teknologisk kvalitet. I mange tilfeller har våre egenutviklede produkter revolusjonert markedet. Gjennom denne suksessen finnes det mange eksempler på at våre produkt brukes som referanse når en kunde eller sluttbruker skal beskrive hvilken slange han/hun er ute etter: Arizona er en Merlett slange som har eksistert i 20 år og kalles blant sluttbrukerne «den grå/grønne slangen» og er sett på som en vakuum slange av ypperste kvalitet. Et annet eksempel er Armorvin-slangene for mange er synonymt med «den klare slangen med stålspiral».

Her har Merlett brukt sine tidligere erfaringer fra PVC, PU og termoplastisk gummi produksjon til å lage et mye lettere og mere fleksibelt alternativ enn hva som var tilgjengelig på markedet før.